StartsidaNaprapatiBehandlingarOm NaprapatCompaniet ABKontakta ossSamarbetspartnersIdrottsföreningarFöretag

BehandlingsteknikerDina symptom/besvärPrisTräningsprogramFörsäljningVåra kurserStretching används när en muskel är för kort. Orsak till muskelförkortning kan vara långvarig statistik kontraktion, drag över hudområde som täcker muskeln, plötslig maximal kontraktion, förkortning p.g.a. inaktivitet eller muskelbristning med bindvävsärr som följd. Triggerpunktsbehandling Vid behandling av triggerpunkter vill man minska den lokala smärtan men även smärtutstrålningen, dvs. domningar och stickningar i fingrarna. De spända muskelsträngarna kan behandlas med flera olika metoder t.ex. pressur och muskeltöjning.
I syfte att komplettera de manuella behandlingsteknikerna, när så behövs, använder sig naprapaten av elektromedicin i olika former. Elektromedicinen används på spända muskler för att få dessa att slappna av, öka cirkulationen och i smärtlindrande syfte. Vid t.ex. ryggskott när musklerna är mycket ömma är elektromedicinen ett bra alternativ. Elektromedicinen används främst som för- och efterbehandling till manuell behandling men även som separat behandling när sådan indikation finns.
Naprapaten ger ofta råd till patienten om hur arbetsskador på grund av dålig arbetsställning eller felaktiga lyft, kan förebyggas. Naprapaten utformar även individuella träningsprogram till sina patienter. Detta för att patienten själv aktivt ska kunna minska att nya skador uppkommer samt att stärka kroppen.
Manipulation är en teknik där naprapaten med olika behandlingsgrepp normaliserar rörligheten/funktionen i rygg, nacke eller extremitetsleder. Här använder naprapaten mycket specifika handgrepp som utförs med hög hastighet, litet rörelseutslag och med så lite kraft som möjligt. Detta görs för att återställa ledens normala rörelseutslag.
Mobilisering är ett alternativ till manipulation som skiljer naprapaten från de flesta andra yrkesgrupper inom manuell medicin. Vid mobiliseringen tas mycket specifika och lednära handgrepp som sedan utförs långsamt till skillnad från manipulationen. Mobiliseringen används för att normalisera ledrörligheten och återvinna funktionen.
Artikulering används vid inskränkt rörelse i extremitetsleder t.ex. axelleden eller knäleden. För att skapa större rörlighet och minska smärta använder naprapaten glidrörelser och "gungar" in i ledens rörelseinskränkning för att återfå rörlighet.
Massage förbättrar en normal muskels elasticitet, förkortar återhämtningsperioden efter arbete och får spända muskler att slappna av samt ökar cirkulationen i muskeln. Massage används i ett uppmjukande, smärtlindrande och cirkulationsökande syfte.